TAKAISIN KAIKKIIN KOHTEISIIN

Ahlmanin Kartano

Ahlmanin Kartanossa aika pysähtyy.

Kartanon vieraana saat tuntea palvelun. Me tarjoamme ainutlaatuiset, historialliset puitteet niin yritys- kuin yksityistilaisuuksiin. Upeat rakennukset, uniikki pihapiiri, hymyilevä henkilökunta ja herkullinen lähiruoka kruunaavat päiväsi. Ahlmanilla olet maalla keskellä kaupunkia. Rauhassa, mutta kaikkien reittien varrella.

Kartano ei kuitenkaan suinkaan ole aina ollut kartano, vaan tässä Seppälän tilalla sijaitsevassa päärakennuksessa oli alun alkaen kolme keittiötä, kuusi kamaria, kaksi salia ja kaksi eteistä. Talousseuran ostaessa tilan 1900-luvun alussa, remontoitiin rakennus koulun käyntiin sopivaksi. Muutostöiden jälkeen täällä sijaitsi laaja keittiö, oppilaiden sekä opettajien ruokailuhuoneet, tyttöjen käsityöhuone, johtajattaren ja opettajattaren huoneet, vierashuone sekä yläkerrassa kaksi suurta huonetta, Siskola ja Rauhala, joissa emäntäkoulun oppilaat asuivat.

Tänä päivänä Kartanosta löytyy kokous- ja juhlatiloja ja tilat henkivät historian havinaa!

Esimerkeiksi historiasta kerrottakoon, että juhlatila Murula toimi alun perin ruokalana ja Ahlmanin ensimmäisen johtajan, Niilo Selinin mukaan nimetystä Selinin salista löytyy edelleen alkuperäinen puulattia.

Tiedot / Descriptions

Ahlmanin Kartano

Hallilantie 24, 33820 Tampere

Lue lisää / Read more!
Mikä on Selfie Pirkanmaa? / What is Selfie Pirkanmaa?
Lue tärkeä tiedote COVID-19 liittyen! | Read important notice about COVID-19!
Ahlmanin Facebook -sivut
Ahlmanin Instagram-sivut

Mukana olevat

Projektia koordinoi Ahlman, osana Pure Pirkanmaa hanketta.

Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright Ahlman 2020.

Yhteistyö, media ja yhteydenotot: markkinointi@ahlman.fi