Lahdentien varrella, Pälkäneellä, sijaitsee keskiaikainen rauniokirkko, joka merkkaa myös yhden Selfie Pirkanmaan kohteista. Toiselta nimeltään kirkkoa kutsutaan Pyhän Mikaelin kirkoksi.

Rauniokirkko Pälkäneellä

Tässä vaiheessa täytyy myös minun myöntää, että liiankin monesti olen ajanut tämän nähtävyyden ohi. Piipahtanut vain päätien toisella puolella olevalla bensa-asemalla tankkaamassa tai syömässä.

Selfie Pirkanmaa kuitenkin muutti kaiken. Onneksi!

Kirkon edusta

Rakennelma, ainakin minulle, oli luultua suurempi. Vaikka paikkaa kutsutaan ”rauniokirkoksi” minun silmääni se oli hyvinkin ehjä. Katto vain puuttui. Kai se on kuitenkin on aika olennainen juttu juuri tässä asiassa?. Tietäjät tietää…

Harmaita kivi seinämiä ihaillessa rakennuksen historia vilisi silmissä ja mielikuvitus alkoi laukata. Kalmiston päälle rakennettu kirkko suorastaan huokuu tarinoita, kunhan niitä jaksaa vain kuunnella. Enempää en historia höpinöitä jatka, sillä kaikkia se ei sillä lailla sytytä, mutta, jos sytyttää paina tästä, niin pääset lukemaan lisää rauniokirkon historiasta.

Selfie kyltti kirkon edustalla

Kirkko sisältä

Kirkon muuria

MITÄ MUUTA KOHTEESSA VOI TEHDÄ?

Pälkäneen rauniokirkko on keskellä mitä kauneinta Suomalaista maalaismaisemaa. Jos pitäisi ajatella mitä muuta kohteessa voi tehdä, herkästi mieleen juolahtaa ajatuksia:

”Tämähän on keskellä  ei mitään!”

”Kirkko on aivan raunio!”

”ComeOn!”

Vaan ei kuitenkaan.

Rakennus huokuu elämää. Rauniokirkossa voit järjestää ihanan vihkimisseremonian tai muun perhejuhlan. Muutamia kertoja vuodessa siellä järjestetään jumalanpalvelus ja konsertteja.

Jos kuitenkin olet vain ohikulkumatkalla sinne tai tänne, pysähdy ihmeessä ostamassa jäätelö Aapiskukosta ja kävele tien toiselle puolelle kirkkoa katsomaan, ja anna kohteen puhua puolestaan.

Äläkä unohda Selfietä ?!

Oriveden kampuksen taidenäyttely - tila

Selfie Pirkanmaan reportteri Anu kiittää ja kuittaa.

Ensi kertaan! ?

Kuvat Anu Lehtonen