TAKAISIN KAIKKIIN KOHTEISIIN

Myllykolu

Myllykolu tunnetaan Suomen ainoan Nobel kirjailija F.E.Sillanpään synnyinkotina, joka toimii nykyisin museona. Aluella sijaitsee myös vireä Myllykolun kesäteatteri. Teatteri on ollut toiminnassa jo lähes 50 vuotta ja museo lähes 60 vuotta.

F.E.Sillanpää vietti onnellisen lapsuuden Myllykolussa. Hän palaa usein teksteissään kotikonnuilleen, synnyinmaisemiin. Myllykolu on uniikki sillanpääläinen paikka, jossa voi aistia maalaiselon kauneuden ja herkkyyden. Se on paikka jossa aika katoaa ja sillä voi kokea palan historiaa.

Hämeenkyrön kunnan nykyisin omistama museo on avoinna kesällä sunnuntaisin klo 12-18 ja lisäksi se on avoinna Myllykolun kesäteatterin näytäntökaudella esityspäivinä klo 17-20. Sisäänpääsy on tällöin ilmainen kesäteatteriasiakkaille.

Myllykolun tanhuvilla on myös kesäteatteri, jonka toiminta alkoi kesällä 1972 Eemeli Sillanpään lapsuusvuosista kertovalla näytelmällä Myllykolun Eemeli. Kesällä 2020 Myllykolussa esitetään uusi kotimainen komedia Ei muisteta pahalla. Se perustuu Veera Niemisen (nyk. Alhqvist) samannimiseen kirjaan.

Tunnelmallinen museo- ja kesäteatterialue kutsuu kävijöitä taas viihtymään sillanpääläisissä tunnelmissa museossa, kesäteatterin esityksissä tai vaikka omaehtoisella eväsretkellä niissä maisemissa, joissa pieni Eemeli vietti 10 ensimmäistä elinvuottaan iäkkäiden vanhempiensa ainoana eloonjääneenä ja erityislaatuisena lapsena.

Tiedot / Descriptions

Myllykolu

Nobeltie 80, Hämeenkyrö

Lue lisää Hämeenkyrön palveluista / Read more about Hämeenkyrö!
Mikä on Selfie Pirkanmaa? / What is Selfie Pirkanmaa?
Lue tärkeä tiedote COVID-19 liittyen! | Read important notice about COVID-19!

Mukana olevat

Projektia koordinoi Ahlman, osana Pure Pirkanmaa hanketta.

Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright Ahlman 2020.

Yhteistyö, media ja yhteydenotot: markkinointi@ahlman.fi