Matkani Selfie Pirkanmaa kohteeseen Tohloppi Wake ja Tohlopin luistelurata alkaa kävellen Tampereen keskustasta. Otan matkan kohteeseen tällä kertaa urheilun kannalta. Kävely sujuu mukavasti. Reitti on melko suoraa tietä Pispalan valtatietä pitkin, paria käännöstä lukuun ottamatta. Kohteeseen saavuin tunnissa ja puolessa. Mukava lenkki siis, jolla sai hien pintaan.

Jos tuntuu siltä, että kävely ei nappaa, järvelle pääsee helposti myös bussilla, autolla tai pyörällä. Valinta on sinun.

Perille saapuessa aurinko on pilvessä ja muutenkin tuntuu siltä, että alku toukokuun sää ei tällä kertaa suosi. Valitsin siis teitä ajatellen hieman huonon ajan kohdan vierailla kohteessa.  Pahoittelut siitä.

Kesäkausi kuitenkin siintää jo vajaan kuukauden päässä. Järvi on sula ja odotukset lämpimistä keleistä on kovat. Pidetään siis sormet ristissä.

Tässä kuitenkin plussat reissustani: ranta oli täysin tyhjä, minua lukuun ottamatta. Sain siis rauhassa tutkia ympäristöä ja käydä pulahtamassa järven raikkaassa vedessä. (Koska niin hullut suomalaiset tekevät)

Märät jalanjäljet Tohlopilla.

Selfie Pirkanmaa kyltit Tohlopin rannalla.

Tohloppi järven ranta.

MUTTA, mitä Tohlopilla voi parhaimmillaan tehdä ja mikä ihmeen Tohloppi Wake? 

Perheen kanssa olisi mukava lähteä liikkumaan niin arkisin, kuin viikonloppuisin kotiovelta, mutta talvisia lähiliikuntapaikkoja Epilässä ei ollut, joten asialle oli tehtävä jotain. Näin syntyi Tohlopin luistelurata. Päähänpisto on mahdollistanut lapsille ja aikuisille luistelureitistön Tohloppijärven jäälle jo vuodesta 2016 lähtien.” 

Tohloppi Wake on yhden miehen päähänpiston tarina. Tästä tärähdyksestä syntyi Tampereelle Tohlopin luistelurata ja välinevuokraamo  

Kesäkaudella järven rannalla wakeboard– ja sup-lauta vuokraamo avaa ovensa. Kohteessa on mahdollisuus päästä myös liitämään Donitsilla vetten päällä ja nauttimaan vauhdin hurmasta. 

Talvikaudella taasen pääsee hiihtämään omalla lumilaudalla sekä liitämään jään päällä Donitsilla. Luisteluradan käyttäminen on kaikille maksutonta ja pääsy radalle esteetöntä.  Vuokraamosta on mahdollisuus myös saada potkukelkkoja. 

Telttakahvio palvelee luistelukaudella viikonloppuisin. Säävarauksella tietenkin. Kahviosta saa Auraajan makoisia lättyjä, makkaraa sekä lämpöisiä ja kylmiä juomia.  

Tohloppi järven harrastus paikka on tarkoitettu ympärivuotiseksi liikuntapaikaksi kaiken ikäisille.

Toivotaan siis, että tarina jatkuu ja elää myös uusien päähänpistojen myötä. 

Ps. Käykäähän kokeilemassa suppailua tai wakeboardailua kunhan säät sallivat?. Tästä pääset lukemaan  lisää aktiviteeteistä https://www.tohloppiwake.fi/

Selfie Pirkanmaan reportteri Anu kiittää ja kuittaa,

Nähdään seuraavassa kohteessa! ? 

Kuvat Anu Lehtonen